ÚTEF - Ústav technické a experimentální fyziky ČVUT - České vysoké učení technické v Praze
Česky English
ÚTEF - Ústav technické a experimentální fyziky ČVUT - České vysoké učení technické v Praze
ČVUT - České vysoké učení technické v Praze
Publikace  > Příspěvky ve sbornících konferencí  > 'Přenosný detector pro sledování dráhy částic založený na modulu ATLAS SCT ovlávaný přes rozhraní USB '
Přenosný detector pro sledování dráhy částic založený na modulu ATLAS SCT ovlávaný přes rozhraní USB

Autor

Rok
2011

Časopis
IEEE Nuclear Science Symposium and Medical Imaging Conference 2011

Web


Obsah
Nové integrované zařízení pro detekci a měření trajektorií částic je založeno na SCT křemíkových stripových detektorech vyvinutých pro experiment ATLAS na LHC v CERN. Rozhraní komunikuje po sběrnici USB2.0 a poskytuje řízení, napájení a sběr dat pro stripové detektory. Programovatelné hradlové pole umožňuje řízení elektroniky modulu při frekvenci 40 MHz. Zařízení je navrženo jako kompaktní jednotka sestávající z detekčního modulu a integrovaného komunikačního rozhraní. Jednotka je napájena z externího nízkonapěťového zdroje a spouštěna vnějším signálem. Účelem je poskytnout flexibilní přenosný velkoplošný polohově citlivý detekční systém pro určení dráhy energetických částic produkovaných urychlovačem.
Granty


Příklad citace článku:
P. Mašek, "Přenosný detector pro sledování dráhy částic založený na modulu ATLAS SCT ovlávaný přes rozhraní USB ", IEEE Nuclear Science Symposium and Medical Imaging Conference 2011 (2011)

Hledat
10th Anniversary of IEAP