Konference SEPnet, CERN@school

8. 9. 2014

V pondělí 8. září 2014 se konala na University of Surrey (Guildford, Velká Británie) konference věnovaná použití pixelových detektorů na anglických středních školách v rámci projektu CERN@school. Část konference proběhla jako plenární zasedání 10. ročníku Position Sensitive Detectors Conference. Součástí konference byly dva workshopy (2krát 50 minut) vedené společně Vladimírem Víchou (ÚTEF) a Vladimírem Stanislavem (Jablotron) s názvem Practical experiments with the CERN@school detectors. První workshop byl určen pro anglické středoškolské studenty pracující s detektorem MX-10 a druhý workshop byl pro jejich učitele.

Účastníci se seznámili formou přímého měření s demonstračními experimenty z výuky radioaktivity na středních školách. K měřením byl využit detektor MX-10 firmy Jablotron, program Simple preview vyvinutý v ÚTEF a demonstrační úlohy vyvinuté v ÚTEF.

Konferenci řídila Becky Parker a v průběhu plenárního zasedání představily týmy několika středních škol své projekty založené vesměs na měření s MX-10. Dva workshopy byly věnovány projektu pro anglické středoškoláky LUCID – zpracování dat měřených pixelovým detektorem na družici. V průběhu konference byla několikrát zmíněna spolupráce anglické strany s ÚTEF.

Zpět na seznam

Galerie k článku

Surrey_web

Surrey_web